info@robertoosterbroek.nl
Prijzen
1ste prijs Zilveren Camera 2014 categorie Buitenland (enkel)
Top 5 Zilveren Camera 2019 categorie Buitenland (enkel)
2e prijs Zilveren Camera 2023 categorie Buitenland (enkel)
Nederlandse Vereniging van Journalisten 2de prijs Crowdfundingproject
SvJ-prijs 2014 voor productie ‘Kiev in vuur en vlam’
Over mij
Zelfstandig webredacteur, fotograaf en journalist met interesses in vele vormen en onderwerpen. Grote liefde voor multimediaproducties, online journalistiek, conflictverhalen en vergeten onderwerpen.
Ik ben gestationeerd in Utrecht maar ben ook regelmatig in het buitenland te vinden. Gewerkt in onder andere Oekraïne, Kosovo, Servië, Hongarije, Tsjechië, Slovenië, Spanje, Frankrijk, Hong Kong, Duitsland en Denemarken. Publicaties in diverse media, waaronder NRC Handelsblad, Nieuwe Revu, Opzij, Tubantia, MO*, Parool, Volkskrant, Villamedia, VVOJ, De Utrechtse Internet Courant, AT5, Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Amersfoortse Courant, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant, NRC Next, Nederlands Dagblad.
Naast mijn journalistieke werkzaamheden ben ik ook beschikbaar voor commerciële en zakelijke reportages, geënsceneerde fotografie en evenementen. Ik denk graag mee over communicatiestrategieën en alle beeldvragen die daarbij spelen.
Redactie DUIC
Sinds 2013 een van de drijvende krachten achter een van de meest succesvolle hyperlocals van Nederland: De Utrechtse Internet Courant (DUIC). De afgelopen zeven jaar heb ik meegeholpen om deze start-up te ontwikkelen naar een volwassen organisatie waar goede nieuwsvoorziening voor en dichtbij Utrechters centraal staat. In 2015 zijn we naast het online platform ook begonnen met het maken van een tweewekelijkse papieren editie. Samen met een klein team was ik verantwoordelijk voor het bedenken van het concept, strategie en inhoud van deze succesvolle krant. Anno 2023 trekt DUIC 25.000 unieke bezoekers per dag en heeft de krant een oplage van 53.000 stuks. Ik ben hoofdverantwoordelijk voor de redactie van zowel het online platform als de krant.
Back to Top